• info@pedalenenverhalen.nl

Zin in 2020? Ja!

Zin in 2020? Ja!

Dennis Aaij
Volg me
Laatste berichten van Dennis Aaij (alles zien)

2019 zit er zo goed als op. En wat een jaar is het voor ons geweest! Een jaar waarin we hebben gedáán in plaats van gedroomd. 

“Wat jullie doen is zó geweldig!”, “Jullie leven een droom!”, “Ik vind het zó knap wat jullie doen!”. 

Zomaar drie zinnen die we vóór 2019 nooit hebben gehoord maar sinds 23 februari van dit jaar, toen we in Rijnsaterwoude op onze fietsen stapten en voor een loempia naar Bali vertrokken, horen en lezen we ze heel vaak. Wat wij doen spreekt tot de verbeelding van velen. 

Relax – Smile – Enjoy
Follow your heart

Leven we een droom? Ja! Dat doen we zeker. We zijn ons daar gelukkig ook bewust van want dat in zichzelf is een enorme motivator. Geweldig is het ook. Zonder twijfel, maar knap? Nee, knap wil ik het niet noemen. Ik denk dat heel veel mensen kunnen doen wat wij doen, als de wil en de energie er is. 

Jij ook!

Het enige dat je hoeft te doen, en dat valt nog niet mee, is já zeggen. Ja tegen een idee dat misschien te groot lijkt om te omvatten waardoor het moeilijk is om er daadwerkelijk ‘ja’ tegen te zeggen; ‘Ja maar’ is immers een duveltje dat heel veel van die goede ideeën en plannen om zeep helpt (ook wij moesten afrekenen met dat duveltje!). 

Is het niet geweldig, is het niet knap, als we in 2020 met z’n allen van die ‘ja maar’ eens iets vaker een ‘JA!’ zouden maken? Of hier en daar zelfs een ‘Nee’ om zeep helpen? Dát zou pas knap zijn. Dat zou pas écht geweldig zijn! Ik weet zeker dat er dan voor iedereen, óók voor jou, avonturen in het verschiet liggen en dromen zullen uitkomen. 

Of het nu een fietsreis naar Bali is, of een bezoekje aan een oude vriend. Een muziekinstrument dat wacht om bespeeld te worden of een diepe wens die je al bijna bent vergeten. Als je er ’Ja’ tegen zegt zal je het allemaal beleven.

Misschien moet je af en toe je stoute schoenen aan trekken, maar bedenk wel dat die stoute schoenen je ver kunnen brengen. Zéker als je ze nog nieuw in de doos hebt bewaard!  

Ik weet niet of het zo is, maar mocht je je nog afvragen of wíj al een voornemen hebben voor 2020?

Dan is het antwoord: JA!

Veel liefs en een Gelukkig Nieuwjaar!

Dennis Aaij

Ik ben leraar geschiedenis, schrijf (fiets) reisverhalen op pedalenenverhalen.nl en maak de Lekker Uitgelegd podcast.

5 comments so far

Yvonne LutgerinkGeplaatst op12:38 pm - dec 30, 2019

Voor jullie ook een heel goed 2020!
Yvonne

OlgaGeplaatst op8:23 pm - dec 30, 2019

Nog heel veel mooie dagen
Geniet van jullie uitdaging!
Olga en Jaap

Elly KaatsGeplaatst op10:38 pm - dec 30, 2019

Maak met het goede van het oude een nieuw begin. Een gelukkig nu voor jullie. Op naar de dromen durven doen in 2020. 💡👍

JbGeplaatst op2:49 am - dec 31, 2019

Wij zeggen al jaren ja en hopen dat nog vele jaren te kunnen zeggen.

Hans van WurmondGeplaatst op1:04 pm - jan 9, 2020

De beste wensen voor 2020!
Wat je schrijft is zo waar!! Het is vaak een kwestie van een rood kruis zetten op vaste plaatsen in de agenda en dan doen, doen en nog eens doen. Is het knap wat jullie doen? Mwah (nee zeggen is zo bot). Jullie hebben je in Nederland voorbereidt op deze reis onder andere door veel te fietsen (anders hebben jullie inmiddels 10 maanden kunnen wennen aan zadelpijn). Nu zijn jullie met de uitvoering bezig. Nadat ik enkele marathons gelopen had zeiden andere mensen ook tegen mij dat ze het knap vonden. Het is een kwestie van plannen om het doel te halen. En knap vond ik het ook niet. Ik had er immers voor getraind. Veel succes nog met de laatste 4500 km.

Geef een reactie

Translate »