• info@pedalenenverhalen.nl

Zeg maar JA!

Zeg maar JA!

Nicole Aaij-Burgmeijer
Laatste berichten van Nicole Aaij-Burgmeijer (alles zien)

We zijn al een tijdje bezig met de voorbereidingen van onze reis en zitten regelmatig te fantaseren wat we allemaal mee gaan maken onderweg. Afgelopen week hebben we een paar afspraken met elkaar gemaakt. Zo willen we iedere dag proberen eten te kopen dat in de aanbieding of afgeprijsd is. We willen zo low-budget mogelijk reizen. De tent zal dan ook regelmatig achter struiken worden opgezet of we proberen bij mensen in de tuin of weiland te kamperen. Dat geeft ons de vrijheid om iedere dag te bepalen wanneer we genoeg hebben van het fietsen. En dat niet die ene camping of plaats gehaald moet worden. Dat het niet iedere dag even makkelijk zal zijn een goed en gratis kampeerplekje te vinden realiseren we ons, maar dat is avontuur. Daarnaast hebben we afgesproken dat we op alles JA gaan zeggen. Nou ja….alles? Bijna alles. Als we na 6 km fietsen al een kop koffie of thee aangeboden krijgen dan zeggen we: ”Ja graag!” Hartelijkheid en gastvrijheid slaan we dus zeker niet af. Wat kan ons het schelen hoeveel kilometer we fietsen? Het gaat om de reis er naartoe en niet hoe snel we ons doel, de loempia op Bali, bereiken. En door ja te zeggen horen we vast en zeker mooie verhalen en maken we kennis met de vele mensen en culturen onderweg.

Het besef dat we binnenkort dan toch echt vertrekken wordt steeds groter. We kregen de indruk dat toen we het idee net uitspraken, er een aantal mensen dachten: ‘Ja ja, eerst zien dan geloven’. De mensen die ons goed kennen weten dat we van avontuur houden en we dit niet zomaar zeggen. Ook ‘de twijfelaars’ lijken zich nu te realiseren dat we toch echt eind februari gaan vertrekken.

Het mooie van zo’n avontuur met lange aanloop is dat mensen gaan uitspreken wat je voor hen betekent en dat is fijn om te horen. Ook wij beseffen steeds meer wie- en wat we gaan achterlaten en wat we hier in Nederland allemaal gaan missen. Zouden we niet altijd moeten leven met de gedachte dat het niet vanzelfsprekend is dat we elkaar morgen of de volgende keer weer zien? Zou het niet veel mooier zijn als we eens wat vaker tegen elkaar zeggen wat we voor elkaar betekenen?

Nicole

Nicole Aaij-Burgmeijer

Ik ben een hardlopende fietser

15 comments so far

FrankGeplaatst op3:14 pm - nov 22, 2018

6 km na jullie vertrek staat de koffie klaar in Alphen. We begrijpen het als jullie voor die ene keer “Nee, dank je” gaan zeggen. Balie is nog zó ver.

AnoukGeplaatst op3:19 pm - nov 22, 2018

Fiets even langs Rozendaal, koffie/thee en taart ❤️

DennisGeplaatst op3:30 pm - nov 22, 2018

De Balie aan het Leidseplein Frank? Dat is te doen hoor!

Buur RobGeplaatst op6:46 pm - nov 22, 2018

Fijn stukje Nicole, en ben het er helemaal mee eens! Ik moet ook denken aan een gedicht dat me altijd bijgebleven is van mijn middelbareschooltijd:
“Als je de tocht aanvaardt naar Ithaka
wens dat de weg dan lang mag zijn,
vol avonturen, vol ervaringen
(…)
Houdt Ithaka wel altijd in gedachten
Daar aan te komen is je doel”

MoniqueGeplaatst op8:12 pm - nov 22, 2018

Jullie mogen het tentje bij ons in de achtertuin opzetten en dan halen we loempia’s hier bij de chinees en fiets je de volgende dag gewoon weer richting het westen. Zonder gekheid… jullie zijn kanjers en ben enorm trots op het lef dat jullie hebben. xxx

TedGeplaatst op6:12 am - nov 23, 2018

Mooi streven,het gaat jullie lukken,liefs.

EllenGeplaatst op10:34 am - nov 23, 2018

Klinkt goed. Verheug me nu al op jullie verhalen. Dat zullen er vele zijn.

GreetjeGeplaatst op11:24 am - nov 24, 2018

Natuurlijk gaat het jullie lukken!!!
Ik verheug me op jullie verhalen.
Liefs.

ArnoldGeplaatst op5:26 pm - nov 25, 2018

Spannend hoor, ook wel een beetje jaloers. Ben heel benieuwd naar jullie mooie verhalen.

FritsGeplaatst op9:31 pm - nov 25, 2018

beste Nicole en Dennis, Wat een fantastisch avontuur gaan jullie tegemoet: Petje af! Ik denk dat jullie hier 10 x goed voor nagedacht hebben (wellicht 10 factor 10). Zoals ik eerder al vroeg: “Kan ik niet mee?” Dennis zei toen: “Spring maar achter op!” tja ik zou best willen, maar ‘k heb op moment even andere prioriteiten…. Wat ik ook vertelde, kijk eens op m’n blog en dan m.n. mijn ritje naar Budapest [2015]. Wellicht kunnen jullie de eerste etappes (in hoofdzaak langs de vlakke… rivierbeddingen ‘wat wennen’ en de warming-up doen. Na Budapest werd het afzien; de EUROVELO 6 [ https://www.europafietsers.nl/fietsroutes/eurovelo-6 ] wordt het ruig en woest, veel grove gravel paden (met de nadruk op grove…). Ik kan wel ’n boek met tips voor jullie schrijven, maar: zelf ondervinden is de beste leermeester! Primair, oftewel: TIP 1: Neem niet te veel mee op je stalen ros. ‘k heb dat tijdens m’n erste ritje naar de Noordkaap ondervonden; ik gooide na 2 , 3 etappes al 10-20% weg. Er is meestal wel iets te kop of te ruilen. Er is sinds kort een fietsroute door de Balkan – Stichting SufiTrail, Friends of Rumi and Khorasan Saints Kijk hier ook eens rond; wellicht bruikbaar. Zoals beloofd, maken we binnenkort ’n afspraak, dan kunnen we even ‘bijpraten’.

FritsGeplaatst op9:34 pm - nov 25, 2018

vergeten te vermelden: de website v/d SultansTrail https://stichting-sufitrail-i-o.email-provider.nl/web/wqgjxebusy/xls11dayav/lidoz40jrb/oowdqacabf.
Veel succes.
Sportieve groet, Frits

BiancaGeplaatst op7:56 pm - nov 26, 2018

Hey Nicole en Dennis,
Wat een geweldig stukje weer om te lezen.
We gaan jullie zeker missen
Wat een geweldig avontuur gaan jullie beleven.
We zijn nu al trots en jullie ethousiasme is fantastisch.
We blijven jullie zeker volgen.
Succes?
Liefs Stefan & Bianca

Rob DekkersGeplaatst op8:01 pm - dec 2, 2018

Te gek dat jullie dit gaan doen!
Idd leuk dat mensen gaan uitspreken wat je voor hen betekent.
Na ca 10 uur fietsen koffie en vlaai in Beek lb is altijd een optie. 😉
Succes en veel plezier!

CarrieGeplaatst op9:39 am - dec 7, 2018

Wauw, hoe vet is dit.
Ik hoop dat ik jullie kan volgen. Want ik houd van dit soort beslissingen.
Marjolein stuurt me dit net door op een reactie van op het huren van jullie woning.
Wanneer gaan jullie precies vertrekken? Ik ga t volgen
Succes! Liefs Carrie nicht van Mar!

Hans van WurmondGeplaatst op10:08 pm - dec 11, 2018

Mocht jullie route door/langs Bergambacht gaan, ben je van harte welkom voor koffie

Geef een reactie

Translate »