• info@pedalenenverhalen.nl

Zand tussen de tandwielen

Zand tussen de tandwielen

Nicole Aaij-Burgmeijer
Laatste berichten van Nicole Aaij-Burgmeijer (alles zien)

Vorige week hadden we niet kunnen bedenken dat we vandaag zouden zeggen dat we terugkeren naar Nederland. Zeven dagen geleden leek er hier nog niet veel aan de hand. Ja, er waren mensen besmet met het coronavirus, maar er waren er ook alweer een aantal genezen. Per dag kwam er zo maar een handjevol nieuwe besmettingen bij hier in Maleisië. Ons plan om vanuit Spanje naar Nederland terug te fietsen was al niet meer mogelijk gezien de ontwikkelingen in Europa. Dat was helemaal niet erg. Daar hadden we ons al bij neergelegd. Dan blijven we gewoon in zuidoost Azië, dachten we.

Tot gisteren.

Gisteren had ik contact met onze reisverzekering en de Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur. Bij de reisverzekering kregen we te horen dat als we vrijwillig in Maleisië blijven, onze verzekering komt te vervallen. De eventuele medische kosten die we hier maken worden dan niet gedekt. De Ambassade verzocht ons dringend terug te keren nu er nog vluchten beschikbaar zijn. Zeker als je visum binnen nu en zes weken verloopt, zo zeiden ze. We riskeren een boete of kunnen in vreemdelingendetentie terecht komen als we met een verlopen visum hier blijven. Ons visum verloopt over vijf weken; tricky dus. Daarnaast wordt er gefluisterd dat als je door de coronamaatregelen het land niet meer uit kunt (bijvoorbeeld omdat er geen vluchten meer gaan) en de quarantaineperiode voorbij is, je binnen een tijdsbestek van 2 weken het land moet verlaten. 

De grens naar Singapore en Thailand is al dicht. Naar Indonesië kunnen we op dit moment alleen nog als we een gezondheidsverklaring hebben uit ons thuisland en een visum (hebben we niet). De keuze waarvoor we staan is dus hier afwachten of terugvliegen naar Nederland.

We voelen ons min of meer gedwongen dat laatste te doen. Dit geheel tegen ons gevoel van logica en gezondheidsrisico in. We stappen deze week, mits de vlucht niet wordt gecanceld, in twee overvolle vliegtuigen (hiep hoi social distancing!), en vliegen van een land met op dit moment 1306 besmettingen naar Nederland waar de teller op 4204 staat. Een moeilijk te rijmen beslissing waarvan we niet weten of het de juiste zal zijn.  

Is dit het einde van onze reis? Nee, zo zien we het niet. Veel mensen hebben een slaapkamer aangeboden, heel lief, en dank daarvoor. We kunnen, zolang we niet mogen reizen, verblijven in een huisje van vrienden. Daar zullen we ons isoleren en zodra dat kan weer op de fiets springen. We zien onze repatriëring dan ook niet als ‘terug naar huis gaan’, we zien het als de volgende tussenstop van onze reis. We zijn op doorreis!

Voor nu willen we jullie bedanken voor alle lieve berichten en steun. We houden jullie op de hoogte!

Nicole Aaij-Burgmeijer

Ik ben een hardlopende fietser

28 comments so far

TedGeplaatst op5:46 am - mrt 23, 2020

Zet hem op,ik hoop dat alles goed verloopt,wat betreft het vliegen naar huis,jammer dat het zo verloopt,maar gezondheid gaat boven alles,het is je grootste rijkdom.❤️

DanielleGeplaatst op5:52 am - mrt 23, 2020

Jee Nicole, wat een domper zeg…en een verplichte keus dus…op dit moment lijkt het de juiste te zijn gezien de situatie maar hopelijk ook de meest veilige keus… (gezien de volle vliegtuigen en de ellende in NL)
Mooi dat jullie NL als tussenstop zien en ik hoop ook echt dat jullie avontuur Een vervolg krijgt! Voor nu hopelijk een veilige snelle vlucht naar “huis”
Stay safe 🍀🍀🍀😘

MoniqueGeplaatst op6:21 am - mrt 23, 2020

Zo jammer, pas goed elkaar🙏

Klaas BGeplaatst op6:24 am - mrt 23, 2020

Sterkte en veel wijsheid in deze onzekere tijden ❤️

AndyGeplaatst op6:25 am - mrt 23, 2020

Zeer verstandig en ik duim dat juĺlie veilig en gezond in Nederland kunnen komen en vertoeven tot de crisis af remt. Overal in de wereld is het leven veranderd maar de zorg is hier goed.

Ria LentjesGeplaatst op6:30 am - mrt 23, 2020

Oh wat een vervelend bericht. Hopelijk kunnen jullie in deze omstandigheden snel naar Nederland vliegen en verder geen nare dingen mee maken. We duimen voor jullie. Lieve groeten Henk en Ria Lentjes

Yvonne LutgerinkGeplaatst op6:39 am - mrt 23, 2020

Ik heb jullie met heel veel plezier gevolgd. Dat het zo abrupt zou eindigen is heel jammer. Ik wens jullie een hele goede reis terug en hoop dat jullie tzt de reis nog kunnen hervatten en dan alsnog die heerlijke loempia vinden.
Yvonne

EstherGeplaatst op6:40 am - mrt 23, 2020

Wat omschrijven jullie dat mooi, een tussenstop, voor nu een verstandige beslissing al zegt jullie gevoel iets anders. We denken aan jullie😘

IlseGeplaatst op7:04 am - mrt 23, 2020

Wie had dit ooit kunnen bedenken hè.. wat een bizarre wending.. weinig keus.. heel veel succes en stay safe!!!

Elly KaatsGeplaatst op7:44 am - mrt 23, 2020

Een goede reis in alle opzichten. Take care❤️🙏

Mary van ZwietenGeplaatst op7:49 am - mrt 23, 2020

Hoi Nicole . Een verstandige beslissing. Heel jammer voor jullie.
Maar de gezondheid komt op de eerste plaats. En het verzekerings verhaal liegt er niet om. Met mondkapjes op in het vliegtuig. TIJDELIJK naar huis. Kunnen jullie niet in jullie eigen huis? Of is het verhuurd? Goede reis terug. Toppers zijn jullie.

Peter HansenGeplaatst op7:55 am - mrt 23, 2020

Beste Dennis en Nicole,
Wat een nare onderbreking van jullie geweldige fietsavontuur. Wij hebben ontzettend genoten van jullie mooie verhalen. Het is ontzettend moeilijk om deze beslissing te nemen, wij zijn net gerepatrieerd uit Marokko en hebben onze camper moeten achterlaten. Goede terugvlucht en blijf gezond.
Peter en Marja uit Woubrugge

Rob DekkersGeplaatst op8:06 am - mrt 23, 2020

Sneu voor jullie, de eindbestemming was al in zicht. Maar zo te lezen kunnen jullie niet veel anders dan terugkomen naar Nederland. Goede (hopelijk besmettingsvrije) reis terug naar Nederland.

LiaGeplaatst op8:28 am - mrt 23, 2020

Heel veel sterkte en succes. Hoop dat het spoedig gaat lukken met de terugreis. Dikke kus.

BrendaGeplaatst op8:36 am - mrt 23, 2020

Heel jammer, maar ik denk de juiste beslissing. Dit is niet in vijf weken voorbij. Tot zover bedankt voor het meereizen en hopelijk een snel vervolg.

JannekeGeplaatst op9:30 am - mrt 23, 2020

Jeetje… ja, ik snap dat het helemaal buiten alle logica omgaat, niets lijkt momenteel echt een goede beslissing.
Fijn dat jullie in ieder geval een plek hebben om jullie terug te trekken; heb een goede reis; hopelijk valt de reis mee en komen jullie ongeschonden uit die strijd… Wat voelt dat tegenstrijdig he?

Ik denk aan jullie.

Lieve groeten, Janneke

ClaudiaGeplaatst op9:55 am - mrt 23, 2020

Sterkte met de terug vlucht. We gaan straks gewoon weer verder lezen.

SolangeGeplaatst op11:45 am - mrt 23, 2020

Blijf onderweg en daarna ook zo gezond als jullie zijn🍀💚
Tot ziens wellicht

OlgaGeplaatst op11:56 am - mrt 23, 2020

Soms sta je met je rug tegen de muur, veel mensen hier denken nog steeds dat het zo’n vaart niet zal lopen. Maar de cijfers laten andere beelden zien. Begrijpelijk dat jullie toch voor veiligheid ook op termijn kiezen. Je wilt ook niet het mogelijk slechte toekomstbeeld dat jullie schetsen. Heel jammer maar hier worden ook heel veel keuzes noodgedwongen gemaakt. We zitten toch in hetzelfde schuitje, ook al is dat op afstand. Pas goed op jezelf en we duimen voor een veilige tussenstop in Nederland.

Marius en LampoeiGeplaatst op1:03 pm - mrt 23, 2020

Hallo luitjes., Het is geen leuke maar wel de beste beslissing die jullie hebben genomen.
Gezond blijven is nu het belangrijkste, De wereld zal heus niet vergaan en fietsen kan nadat deze pandemie weer over is gewoon weer verder gaan. Er zijn natuurlijk ook andere mensen die zich grote zorgen maken om jullie, De familie en vrienden zullen blij zijn als ze jullie weer in hun armen kunnen sluiten.
Groetjes uit het toch nog mooie Lobith.

JosGeplaatst op2:27 pm - mrt 23, 2020

Heel veel sterkte, Dennis en Nicole. Het zijn bizarre tijden. Wees voorzichtig en hou vol!

Gert OudenesGeplaatst op3:44 pm - mrt 23, 2020

Soms heb je gewoon geen keuze, goede ‘vlucht’.

FritsGeplaatst op7:53 pm - mrt 23, 2020

beste Dennis en Nicole, een weloverwogen en verstandig besluit! Zie het als een tussenstop; gezondheid gaat boven alles. Als straks de pandemie afzwakt en voorbij is, kunnen jullie weer ‘op de pedalen’, hoop ik.
Pas goed op jezelf en op elkaar, zet straks gezond en wel jullie voeten weer op Nederlandse bodem. Goede en spoedige terugreis.

DickGeplaatst op8:09 pm - mrt 23, 2020

Ai. Ik denk een juiste beslissing. Tijdens het lopen van een marathon moet je soms ook wel eens stil staan. Zolang het uiteindelijk doel in zicht blijft is er nog niets verloren. Stay save

Bianca en StefanGeplaatst op9:18 pm - mrt 23, 2020

Wat een vervelende beslissing die jullie moeten nemen maar zeker heel verstandig. En jullie kennende gaat de fietstocht zeker vervolgd worden. En blijven we jullie weer volgen met alle mooie verhalen.
Voor nu hopelijk een voorspoedige terugreis. En wat kunnen jullie terug kijken op een geweldig avontuur.
Toppers zijn jullie!!!!!
Dikke zoen

Didi en TheoGeplaatst op4:41 am - mrt 24, 2020

Hallo Nicole en Dennis. We hebben al via internet contact met elkaar. Veel succes met de reis naar Nederland
Laat deze verplichte stop, voor iedereen zo snel mogelijk voorbij gaan en dat jullie de reis kunnen hervatten. Heel veel succes. We duimen voor iedereen in de wereld ❤❤👍👍🛫🛬

CoenGeplaatst op7:29 am - mrt 24, 2020

Moeilijk te omschrijven wat ik voel bij dit bericht, blij dat jullie terugkomen; bedroefd omdat jullie je geplande reis niet voort kunnen zetten; hoop om jullie dan even hier te zien en even bij te praten? Vaak komen uit onverwachte wendingen toch weer de mooiste dingen…voor jullie wens ik dat ook. Hug! Coen

Carla Agasi-IdenburgGeplaatst op6:42 am - mrt 28, 2020

beste
Wat een domper, maar wel verstandig om naar Nederland te komen, ik begrijp overigens de tegenstrijdige gevoelens zeker.
goede reis!

Geef een reactie

3 + drie =

Translate »