• info@pedalenenverhalen.nl

We zijn weg (toer de France)

We zijn weg (toer de France)

Laatste berichten van Dennis Aaij (alles zien)

We zijn vanmorgen om 08.00 uur vanuit het prachtige Rijnsaterwoude vertrokken. Een lekker ontbijtje met onze (schoon)ouders vormde de basis van etappe 1. De startroute in de Garmin gaat richting Eindhoven de gekste. Temperatuurtje was heerlijk en het vertrek droog (behoudens de tranen bij het vertrek waar overigens ook de buurtjes paraat stonden om ons weg te zwaaien).

Nu is de hele trip ‘mede mogelijk gemaakt door’ deze buurtjes (Ed en Evelyn). Ze hebben ons fantastisch gesponsord met tent en campinggerei om door een ringetje te halen!

Het fietsen was slechts even wennen. Zwaar bij het optrekken en je voelt aan alles dat je met een zware bepakking fietst maar het went snel. Kortom na enkele kilometers keken we elkaar tevreden aan. Het ging lekker!

Voorlopig was het nog fietsen op bekend terrein. De Garmin bracht ons zelfs langs de vertrouwde Reeuwijkse plassen, Haastrecht, en daar ging het fout…

Garmin stopt ermee!

Dus wij terug en een ticket boeken naar Spanje.

Of gewoon doorfietsen op gevoel en de Garmin opnieuw opstarten. Dat opstarten duurt even want het inlezen van zo’n lange etappe is geen makkie.

Toen alles weer marcheerde, bleken we uit de richting waren gefietst. Zo’n 15 km omgefietst maar ach.. het is vakantie en wat is 15 km op een totaal van 2800?

Tegen de middag begon het kwik flink te stijgen en de bidons raakten de lippen in steeds hogere frequenties. Honger kwam ook in het zicht. De slag bij Nieuwpoort hadden we trouwens al gewonnen. De prijs was een cappuccino.

Even later de lunch op een mooie plek (haventje vestingstadje). Uitsmijtertje ham-kaas voor de Denno en broodje gesmolten brie voor de Niekster (onbewust raakt ze al in Franse sferen).

Na de middag werd het fietsen iets zwaarder dankzij de hoge temperatuur. Maar na een kleine 100 km in de benen zijn we neergestreken op onze 1e SVR camping bij de boer. Camping de Schaapskooi op de Drunense duinen. Nicole is nu even boodschappen doen. De tent staat al en de douche lonkt.

Dag 1 gaat helemaal goed komen!

Dennis Aaij

Geef een reactie

Translate »