• info@pedalenenverhalen.nl

Rondreis Europa voor 2 euro!

Rondreis Europa voor 2 euro!

Laatste berichten van Dennis Aaij (alles zien)

Vakantiestress? Het bestaat. Is de deur wel op slot? Heeft iedereen z’n paspoort? Zijn de plantjes bij de buren? Alle opladers mee?

Dan hebben we nog keuzestress. Dit gaat vaak vooraf aan de vakantiestress (maar houdt vervolgens de gehele vakantie aan). Het eindeloos afstruinen van het internet voor dat ene perfecte plekje met dat schattige, liefst spotgoedkope, hotelletje dichtbij het centrum. Ondertussen word je de les gelezen door vlotte commercials die zeggen dat hun sites dat eindeloos afstruinen juist weer overbodig maakt. Gekmakend die Tixxen, Trivago’s, Corren en Donnen! En de vakantie moet nog beginnen!

Nee, ik zoek mijn vakanties niet op die schreeuwerige websites. Ik snuffel gewoon op mijn gemakje door de kringloopwinkel. Binnen No Time heb ik een bestemming en trip uitgestippeld. Hoe dan?
De boekenkasten.

Vorige week ‘boekte’ (ja, zo heet dat niet voor niets!) ik mijn vakantie in de kringloopwinkel in Amstelveen (De Boemerang). Dit jaar ga ik naar Italië, Corsica en Frankrijk. Frankrijk bezoek ik aan het einde van de reis heel kort, en dat komt goed uit want vorig jaar ben ik ook al in Frankrijk geweest. Je wilt toch weer eens wat anders nietwaar?

Ik ga niet alleen trouwens. Ik reis met een reislustige jonge Schot genaamd James Boswell. We starten in Italië en zullen voornamelijk herbergen aandoen. We verplaatsen ons traag met paard en wagen en te voet. Eigenlijk precies zoals ze 250 jaar geleden deden; toen reizen nog in de kinderschoenen stond. We gaan er ongeveer een jaar over doen volgens James! Het thuisfront houden we op de hoogte door brieven te schrijven. Geen Email. Mobieltjes laten we thuis. De route mag James verder bepalen. Ik vertrouw op zijn richtinggevoel en ik reis graag zonder stress!

Wat kost zo’n reis van een jaar dwars door het zuiden van Europa inclusief herbergen en vervoer?
2 euro en geen cent meer!

Waar ga jij naartoe dit jaar?

Dennis Aaij

Geef een reactie

Translate »