• info@pedalenenverhalen.nl

Over ons

Over ons

In de zomer van 2016 beleefden we ons eerste fietsavontuur. Zonder enige kennis van zaken maar mét een avontuurlijke instelling besloten we een bezoekje te brengen aan de wereldfietsbeurs in Bussum. Dit bleek een goede start voor ons avontuur want we kwamen na het volgen van diverse lezingen en workshops thuis met ontzettend veel zin om werkelijk voor die fietsvakantie te gaan. De knoop werd nog diezelfde dag doorgehakt.

Met de vraag waar naartoe, en wat hebben we allemaal nodig als je er 6 weken met de fiets op uit trekt, gingen we de daaropvolgende weken aan de slag. Met hulp van de buren (in bezit van veel fietsvakantiespulletjes en een tent) schoot de uitrusting al lekker op. Vrienden bepaalden het reisdoel voor ons. Vanaf week 3 in onze vakantie, zaten zij namelijk met de caravan en de tent op een camping in Die (FRA). Het leek hen wel leuk als we ook naar de camping kwamen. Dat leek het ons ook wel dus we besloten vanuit huis De Groene Weg te fietsen naar Saint Marie Sur Mere aan de Middellandse zee in Zuid Frankrijk. Met daarbij dat uitstapje naar onze vrienden op de camping in Die.

We zijn medio augustus 2018 op fietsavontuur gegaan naar Canada. Drie weken Vancouver Island, Sunshine Coast en de Rockies om te kijken of we nog beren op de weg zien.

Het werd een onvergetelijk avontuur waarvan je de mooiste verhalen op deze site kunt teruglezen.

Begin 2018 werd het verlangen naar een loempia de aanzet voor een nieuw groot avontuur op de pedalen. De lekkerste loempia aten we ooit in een klein familierestaurantje op Bali. Dat restaurantje en die loempia zijn een goede reden om met de fiets naar Bali te reizen. Zaterdag 23 februari 2019 zijn we, aangemoedigd door buren, vrienden en familie, vertrokken.

Reizen, leven, vrijheid, avontuur en het verzamelen van ervaringen en verhalen is wat we (naast die loempia’s) graag willen. Waarom wachten tot ons pensioen? Daar zitten toch al meer gaten in dan er klinknagels in de Eiffeltoren zitten. Ook willen we de dingen blijven doen die we altijd al graag doen. Voor de één (Nicole) is dat hardlopen (marathons, trail- en ultralopen). Voor de ander (Dennis) is dat schrijven en het verzamelen van verhalen voor de podcast. We fietsen dus met de pen, de microfoon en de hardloopschoenen in de aanslag. Op de pedalen, op zoek naar verhalen!

Ga je mee? Abonneer je dan op de podcast en/of meld je op het blog aan met je email adres.

Gezellig!

Dennis en Nicole

Translate »