• info@pedalenenverhalen.nl

Opgeruimd

Opgeruimd

Dennis Aaij
Volg me
Laatste berichten van Dennis Aaij (alles zien)

Onze bezittingen verdwijnen voor minimaal een jaar in dozen. Wat we echt nodig hebben nemen we mee in fietstassen. Met een minimum aan middelen trekken we straks de wereld in. We hebben een tent van het lichtste soort, kleding voor de seizoenen, boeken voor het moraal en muziek ter verpozing. Met twee robuuste fietsen zijn we straks optimaal ingericht op verplaatsing.

Ons huis laten we opgeruimd achter. 

De meeste van onze spullen komen uit kringloopwinkels en zijn dus al eens door eerdere liefhebbers van de hand gedaan, in dozen gestopt, en daarmee aan de zijkant van herinneringen geplaatst. Ook wij doorlopen dit proces.

Zo wordt de Italiaanse designlamp (model ‘Delfino’) die met moeite een plekje in ons interieur wist op te eisen, in bubbeltjesplastic gewikkeld. Hij spartelt niet tegen. Zal hij zijn licht nog eens laten schijnen?

Van de drie Perzische tapijten die we bezitten, doen we er twee van de hand. De derde laat zich, zwaar als een lijk, in twee henneptouwen rollen en schikt zich achter het zolderluik waar een leren tas en twee luidsprekers het tapijt in stilte welkom heten. Zullen ze nog dragen? Voeten, geluid en schrijfgerei?

Boeken die Nicole niet lang geleden de geheimen van de Oncologie Fysiotherapie prijs gaven liggen nu in een doos met mijn studieboeken Archeologie eronder. Twintig kilo kennis, opgesloten in een verhuisdoos en voor een deel, vederlicht, in onze hoofden. Zullen ze ooit nog andere hoofden vullen?

Nu de spullen al een poosje zijn ingepakt en opgeborgen, vraag ik me af of we ze gaan missen. Ik denk het niet want het meeste van wat er ligt, is al uit mijn geheugen verdwenen.

Dennis Aaij

Ik ben leraar geschiedenis, schrijf (fiets) reisverhalen op pedalenenverhalen.nl en maak de Lekker Uitgelegd podcast.

4 comments so far

Frits NijhofGeplaatst op2:57 pm - dec 20, 2018

Hallo Dennis & Nicole,
Lekker aan het opruimen…? Gooi (nog) niet te veel weg.. straks denk je: ‘Shit, waar heb ik m’n zakmes gelaten? Toch niet in de prullenmand gegooid?’
Veel succes verder met de voorbereidingen. Als ik nog ergens mee kan helpen: “Roept u maar!”
Voor nu: Hele fijne Kerstdagen in Rijnsaterswoude en een gezond en voorspoedig 2019!
Met name: jullie gezondheid en voorspoed; zonder veel pech op de vele kilometers, die – al peddelend – voor jullie liggen.
Bon jorno, Saluti, sportieve groeten uit Koudekerk, Frits.
Note.
Ik lees steeds van Dennis: “Ik schrijf, ik fiets, ik drum en maak podcasts”; maar ik denk dat Nicole ook het een en ander ‘uitspookt’…

DennisGeplaatst op4:22 pm - dec 20, 2018

Dat denk ik ook, Frits!
Bedankt voor je wensen voor de feestdagen.
We wensen jou ook voorspoed en een goede gezondheid!
Buen dia!

CoortjeGeplaatst op11:14 am - feb 23, 2019

Ik ken jullie niet maar ben zelf een verwoedt Bali gang(st)er?
Ik ga jullie volgen met dit toch wel bijzondere avontuur.
Heel veel plezier en succes op de pedalen.
Groetjes Coortje

DennisGeplaatst op7:08 am - feb 24, 2019

Dankjewel Coortje!We gaan ervoor!

Geef een reactie

Translate »