• info@pedalenenverhalen.nl

Hollen en stilstaan

Hollen en stilstaan

Nicole Aaij-Burgmeijer
Laatste berichten van Nicole Aaij-Burgmeijer (alles zien)

“Ik zou na Bali wel op een andere manier terug willen reizen. Hardlopend terug naar huis vanaf een plek in Europa lijkt me wel wat. En misschien kunnen we daarmee geld inzamelen voor een goed doel.” 

De afgelopen weken bespraken we wat we na Bali zouden gaan doen. Dennis zag het wel zitten om mij per fiets te begeleiden. De grootste uitdaging zou het vinden van een slaapplek zijn. We reizen met de tent, maar het is niet altijd makkelijk een plekje te vinden om te (wild)kamperen. Soms fietsten we tientallen kilometers extra totdat we de geschikte plek gevonden hadden. Als ik verder zou gaan hardlopen wordt dat een ander verhaal. 

En zo fantaseerden we ook over een ander vervoermiddel voor Dennis. Een elektrische bakfiets waar ik in zou kunnen zitten na een etappe hardlopen. Een brommer waar ik achterop kon stappen als het hardlopen genoeg was voor die dag. Een leuk brommertje van een Italiaans merk met zo’n laadbakje erachter waar we misschien wel in zouden kunnen slapen. 

Ook dachten we erover om richting de Balkan te vliegen en daar een ezel met een wagen te kopen, zodat we in de wagen konden slapen; pipo-style. Probleem daarvan is, dat ik harder loop dan de ezel met de pipowagen. Mijn fiets zou dan ook op één of andere manier naar Nederland vervoerd moeten worden, maar daar zouden we ook wel een oplossing voor vinden. 

Sinds januari rende ik af en toe een rondje in de Aziatische warmte. Ik had met onze hardloopplannen immers een doel om voor te trainen. Hoeveel kilometer ik zou kunnen lopen per dag wist ik niet. Maar Spanje als vertrekpunt had ik al in mijn hoofd. We zijn dol op Spanje dus leek dit een logische keuze om vanaf daar naar Nederland te reizen.

Mijn fiets in Nederland krijgen is inmiddels gelukt. Inclusief ikzelf, Dennis en zíjn fiets. Na 13 maanden en 16.460 km trappen waren we in welgeteld 32 uur terug op Nederlandse bodem. Covid-19 stak een stokje voor het eten van de zo begeerde loempia op Bali en het hardloopavontuur daarna. 

We zijn in de achterhoek en verblijven in een prachtige omgeving en een fijn huis. Natuurlijk hopen we dat we een deel van de ideeën nog kunnen uitvoeren, maar veel erger vinden we het voor degene die ziek of eenzaam zijn of economisch zwaar worden getroffen door het virus. 

We proberen fit te blijven en zullen kijken of het mogelijk is om onze plannen op een later moment toch nog uit te voeren. We houden jullie op de hoogte!

Nicole Aaij-Burgmeijer

Ik ben een hardlopende fietser

17 comments so far

HedwigGeplaatst op12:41 pm - mrt 30, 2020

Jeetje… ik had zo graag een etappe met je meegelopen. Gek om jullie reis zo plotseling te zien stoppen. Hopelijk tot snel!

MaryGeplaatst op12:52 pm - mrt 30, 2020

Welkom thuis. Het is niet wat jullie wilde. Helaas. Blijf gezond en hopelijk kunnen jullie de reis nog afmaken. Wat zullen jullie dan heerlijk smullen van de loempia.

Yvonne LutgerinkGeplaatst op12:53 pm - mrt 30, 2020

Goed dat jullie hier zijn. Wel hoop ik dat jullie je reis weer op kunnen pakken, over niet al te lange tijd. Ik ga jullie verhalen missen. Heb ze met veel plezier gevolgd en ik hoop echt dat er in de toekomst nog meer verhalen volgen!

Didi en TheoGeplaatst op1:15 pm - mrt 30, 2020

Dromen moet je altijd houden. Fijn dat Julie in ieder geval terug in Nederland zijn en op een mooie plek. Wíj houden jullie ook op de hoogte. Mooie dromen en ideeën trouwens.

TedGeplaatst op1:31 pm - mrt 30, 2020

Het is mooi om te dromen van wat er allemaal nog in het verschiet ligt in deze roerige tijd voor iedereen,jullie zijn nu ff op vakantie in de Achterhoek,wie had dat kunnen bedenken.Ook daar veel plezier en pas goed op elkaar.Liefs

BernetteGeplaatst op2:23 pm - mrt 30, 2020

Fijn dat jullie weer op Nederlandse bodem zijn. Ik denk de beste plaats voor dit moment! Take care stay healthy😘

Jeannette HessenGeplaatst op2:34 pm - mrt 30, 2020

Ah wat jammer dat jullie het avontuur hebben moeten afbreken. Hopelijk kunnen jullie het in de nabij toekomst weer oppakken. Blijf gezond.

OlgaGeplaatst op3:11 pm - mrt 30, 2020

In elk geval terug en tijd genoeg om plannen te maken. Voorlopig staan we op “hold”. Veel plezier met nieuwe dromen maken

CiscaGeplaatst op3:35 pm - mrt 30, 2020

Hoe jammer het ook is,goed dat jullie het besluit hebben genomen om terug te komen.
Ik zal jullie verhalen missen.
Nog dank daarvoor!
En wie weet wat jullie plannen in de toekomst zijn.
Alle tijd om hierover te brainstormen.
Blijf gezond !

BettyGeplaatst op3:51 pm - mrt 30, 2020

Wat je zegt, jammer maar gezondheid op 1
Wat in het vat zit verzuurd niet !!
Stay save…
Selamat Sore

SolangeGeplaatst op4:38 pm - mrt 30, 2020

Blijf allebei veilig, gezond en fit. Waar jullie ook zijn💚🍀

GertGeplaatst op4:58 pm - mrt 30, 2020

Mooi dat jullie weer veilig en gezond zijn aangeland in ons (al weken ijskoude) kikkerland, na een jaar vol avontuur en vergezichten. Wat de toekomst betreft: Que Sera Sera. Tip: de meeste Vietnamese loempia-karretjes verkopen een uitstekend loempiaatje, zullen ze in de Achterhoek toch ook wel hebben? Al het goede!

LiaGeplaatst op5:53 pm - mrt 30, 2020

Weer terug op Hollandse bodem, vindt ik toch een fijn idee! Even bijkomen en hopelijk kunnen jullie dan weer verder reizen. Liefs Lia

Stefan en BiancaGeplaatst op6:58 pm - mrt 30, 2020

Fijn om te horen dat jullie weer terug zijn al is het wel met een heel dubbel gevoel!!!! Gezondheid is het belangrijkste en jullie fietstocht gaat vervolgd worden. Blijf gezond en droom maar vast van jullie volgende fietsreis. Die loempia gaan jullie zeker proeven en smaakt dan nog lekkerder!!!
Liefs van ons.

DanielleGeplaatst op4:46 am - mrt 31, 2020

Ik zat me gister net af te vragen hoe de stand was bij jullie…het was rustig op fb😉 maar jullie zijn inmiddels terug! Ook voor jullie hoop ik dat de terugreis goed is verlopen en dat jullie gezond blijven🙏🏻

IdaGeplaatst op8:03 am - mrt 31, 2020

Hoi, denk dat het voor jullie en de familie fijn is dat jullie terug zijn ❤ maar jullie zijn avontuurlijk genoeg om wat nieuws te bedenken. Voorlopig goed voor jezelf zorgen en hopen voor iedereen dat het niet al te lang duurt 😗

FritsGeplaatst op1:13 pm - apr 1, 2020

Jeetje, Nicole: je loopt hard! en hoe… in training voor de Marathon in Leiden..?? deze is uitgesteld en staat onder voorbehoud gepland voor 21 en 22 november 2020 (nr 30); zet deze alvast. met potlood in je agenda…. en 8 en 9 mei 2021 (nr 31) => deze mag je met pen er in zetten.
Ik zou mee met de Roparun – 28 mei t/m 01 juni, echter deze is definitief uitgesteld – volgend jaar maar weer. Dit zou voor mij nr 13 worden…… even geduld dus… Veel plezier en blijf gezond!

Geef een reactie

2 × vier =

Translate »