• info@pedalenenverhalen.nl

Hobbels (Toer de France 2016)

Hobbels (Toer de France 2016)

Dennis Aaij
Volg me
Laatste berichten van Dennis Aaij (alles zien)

Gisteren en eergisteren de hele dag een lege mobiel dus nu maar even een berichtje.
Ik schrijf dit op een terrasje op een voor mij bijzondere plek. Ik ben hier nl. al eens geweest. Een plek waar ik heb ab-geseild, getokkeld en heel hard gelachen. Dat laatste heeft te maken met mijn ex-collega en docent godsdienst (Peter Kattenberg). Hij wilde wel eens weten of hij misschien óók over water kon lopen. Met twee bananen aan de voeten en skistokken in de hand nam hij een aanloop van de steiger die er inmiddels niet meer is. Hij zonk zodra zijn voeten het water raakten!

Nog even over de hobbels van eergisteren. De eerste hobbel was de heuvels die serieuze vormen aan begonnen te nemen. Zweten!
De tweede was de regen onderweg. Plensbui van een half uur.
De derde was Nicole die tijdens het misschakelen bergopwaarts de ketting brak. Gelukkig konden we terug bergafwaarts naar een dorp waar ook een fietsenwinkel was! Met geleend gereedschap heb ik de ketting kunnen repareren.

Ondanks alle vertraging hebben we die dag nog 64 km op de teller gekregen. Gelukkig had de camping in Spa een goede kok. We hadden trek voor twee.

Gisteren werden de heuvels nog grotere hobbels. We hebben veel stukken moeten klimmen met een stijgingspercentage tussen de 5 en 10%.
In totaal 44km af kunnen leggen. Wel een geweldige camping gevonden met allemaal tokkies en een visvijver.

Dit was ‘m voor nu, we gaan nu verder fietsen naar Luxemburg.

Dennis Aaij

Ik ben leraar geschiedenis, schrijf (fiets) reisverhalen op pedalenenverhalen.nl en maak de Lekker Uitgelegd podcast.

Geef een reactie

Translate »