• info@pedalenenverhalen.nl

Hier zijn we! Een jaar later…

Hier zijn we! Een jaar later…

Nicole Aaij-Burgmeijer
Laatste berichten van Nicole Aaij-Burgmeijer (alles zien)

Waar zullen we over een jaar zijn? Dat vroegen we ons af toen we vorig jaar op de fiets stapten. We zijn in Kuala Terengganu (Maleisië) en hebben 15.831 km getrapt door 22 landen. De loempia lonkt. 

Het is best bijzonder dat we zo’n eind hebben gefietst. Ik hield namelijk helemaal niet van fietsen. Toen Dennis en ik net verkering hadden bedacht mijn schoonmoeder Ted een leuk uitje. Met z’n allen (Ted, wij, schoonzus Natas, zwager Rob en de meiden Britt en Lois) een weekend naar Texel. De auto’s bleven op het vaste land en toen we van de boot stapten ging het verder op de fiets. Op de fiets, terwijl de auto gewoon mee kon op de boot! Met tegenwind fietsten we naar het hotel. Ook de andere dagen gingen we fietsen. We hadden immers geen ander vervoer. Ik kan niet zeggen dat de liefde voor fietsen toen is geboren, sterker nog ik vond dat fietsen helemaal niks. Gezellig was het wél daar met z’n allen. 

In 2016 stelde Dennis voor om op fietsvakantie te gaan. Ik verslikte me bijna in m’n koffie. “Ga jij maar fietsen, dan kom ik er wel hardlopend achteraan.” Dat vond ik een veel beter idee. Uiteindelijk werd het toch fietsen. Met heel veel spullen van de buren die we mochten lenen, vertrokken we naar Zuid-Frankrijk. Daar ontstond de liefde voor fietsen. Door de snelheid van fietsen zie je zoveel meer dan met de auto of het openbaar vervoer.

Inmiddels lach ik op de fiets!

Het afgelopen jaar is omgevlogen, maar als ik door de foto’s scroll is het bijna onwerkelijk dat zoveel belevenissen in een jaar passen. Een jaar vol mooie ontmoetingen, nieuwe vrienden, zoveel gastvrijheid onderweg, jezelf beter leren kennen, een zere kont, heel veel zweten, vele bergen overwonnen, samen een fiets omhoogduwen.  Te veel om op te noemen. 

Gastvrijheid neemt de tijd (Turkije).

Gisteren vroeg een Maleier ons wat de meeste indruk op ons heeft gemaakt. Ook daar is niet één antwoord op te geven. Het zijn de kleine dingen die ons zo’n warm gevoel geven. Mensen die je een fles water, een stuk watermeloen of een ijsje aanbieden. Ook vroeg hij wat het ergste was wat we hadden gezien. Dat is het vele afval langs de kant van de weg en wat in het water drijft. En de dieren (honden, varkens, kippen) die opeengestapeld onderweg zijn naar de slacht. Is het in Nederland dan veel beter? Nee. Ik heb dan ook besloten geen vlees meer te eten. 

Heel vervelende dingen hebben we niet meegemaakt. Dat hebben we natuurlijk te danken aan de vele gelukspoppetjes die we mee kregen op reis en de heilige Christoffel van Ine. De Christoffel is van haar vader geweest. Ze gaf hem ons mee om ons te beschermen op onze reis. In de middeleeuwen bad een reiziger tot de heilige Christoffel, de patroonheilige van de reizigers, voor een veilige reis.

Hard gaan we niet, maar we komen er altijd.

Onze reis gaat nog even door dus we blijven onder de hoede van Christoffel en de gelukspoppetjes. We denken hard na over hoe we verder gaan nadat we de loempia op onze lippen hebben geproefd. Fietsen we door? Vliegen we naar elders en fietsen we van daaruit naar huis? Zetten we de fietsen opzij en gaan we voor alternatief vervoer? 

Het afgelopen jaar hebben we intens beleefd, met elkaar en met iedereen die ons volgt en steunt. Het was een feestje en het ís een feestje. We hebben het avontuur 365 dagen gezocht en 365 dagen gevonden. En wat wacht ons morgen?

Een nieuw avontuur!

Tot morgen.

Links of rechtsom, het maakt niet uit. Avontuur vind je overal!
Nicole Aaij-Burgmeijer

Ik ben een hardlopende fietser

19 comments so far

JanBGeplaatst op6:34 am - feb 23, 2020

Ook voor ons is het jaar voorbij gevlogen. Toen uitzwaaien in Rijnsaterwoude. Nu aan een lekker hapje op de Bopae markt in Bangkok. Ook wij kijken uit naar diezelfde loempia.

KarinGeplaatst op6:34 am - feb 23, 2020

Super leuk om jullie verhalen zo te blijven lezen 😃Geniet nog lekker verder van jullie geweldige avontuur!!
Liefs!

DanielleGeplaatst op7:04 am - feb 23, 2020

Wauw Nicole en Dennis
Leuk om te lezen, een jaar later😊
Respect voor jullie doorzettingsvermogen en zeer benieuwd naar de rest van jullie reis en de nieuwe verhalen! Top 👍🏻

LiaGeplaatst op7:27 am - feb 23, 2020

Alweer een jaar onderweg! Onvoorstelbaar. En wat voor een jaar! Een fantastisch avontuur. Ik volg jullie met liefde maar mis jullie wel hoor. Wens jullie nog heel veel ( fiets ) plezier.

TedGeplaatst op7:32 am - feb 23, 2020

Mooi verhaal Nicole,pak de dag zoals ie komt,en maak er een mooie van.❤️

Elly KaatsGeplaatst op8:10 am - feb 23, 2020

Hoi reizigers, ik ken jullie niet goed, maar volg jullie avonturen en belevenissen met veel interesse. Ben zeer onder de indruk. Petje af. Veel plezier samen.
Een lieve groet Elly

CiscaGeplaatst op8:29 am - feb 23, 2020

Chapeau voor jullie. Wat een een kilometers afgelegd in een jaar tijd. Door 22 landen en nu op naar Bali. Nog veel,( safe)fietsplezier !

ClaudiaGeplaatst op8:38 am - feb 23, 2020

Zo leuk jullie te volgen en benieuwd wat jullie gaan doen. Het is heerlijk op de fiets een land (of landen) te zien, het zoeken waar gaan we dit jaar heen is al voorpret.

MarjaGeplaatst op10:04 am - feb 23, 2020

Een mijlpaal. Gefeliciteerd! Een jaar veder alweer. Ik (zus van jullie buur Ed) volg met belangstelling jullie reis. Dit keer met een reactie: veel dank voor de mooie verhalen en prachtige foto’s! Happy Loempia.

ChristelGeplaatst op10:26 am - feb 23, 2020

Hi Nicole, wat vind in het leuk om mee te lezen met jullie belevenissen. Zoals je weet fietsen we een stukje achter jullie, maar we zijn nog wel echte newbies in vergelijking tot jullie gestart in Bangkok en de eerste 700 km achter de rug. Net onze eerste 100+ dag erop zitten. En ook op weg naar Bali wie weet treffen we elkaar ergens

Greetje OGeplaatst op10:40 am - feb 23, 2020

Al ,of pas een jaar. Wat een verhalen en foto’s hebben jullie meegemaakt.
Nic, jouw ouders zijn op weg naar huis. Die verhalen houden nu op. Jullie reis gaat weer verder. Ik kan jullie verhalen weer verder lezen.FANTASTISCH!!
dikke kus
En dank, Greetje O.

RenateGeplaatst op4:02 pm - feb 23, 2020

Mooi geschreven, en wat geniet ik mee van jullie avonturen, 365 dagen wauw zo knap, Nu komt die lekkere loempia wel heel dichtbij❤️ Ik ben benieuwd naar jullie vervolg… mis jullie, dikke knuffel Renate

Didi en TheoGeplaatst op5:31 pm - feb 23, 2020

Hallo Nicole en Dennis. Heel gek, maar als jullie beschrijven wat en hoe het gevoel is om de reizen per fiets te doen gaat mijn hart weer open. Dan komen onze eigen reizen die we gedaan hebben weer boven. Het heerlijke vrije gevoel en de belevenissen zoals jullie ook al beschrijven. Wij hebben ook het geluk dat we dit samen kunnen beleven. Ook nu nog. al zijn we op gevorderde leeftijd fietsen we nog steeds samen heel veel kilometers. In Nederland en ons tweede Vaderland Thailand. Wij voelen ons dan ook gelukkig dat we dit nog kunnen doen. We wensen jullie nog vele jaren van plezier met de fiets en een goede gezondheid toe.

UrsulaGeplaatst op5:46 pm - feb 23, 2020

Mooi geschreven! Wat is het toch fijn om in het tijdperk van de sociale media te leven nu, anders hadden we alles moeten missen. Geniet verder…liefs 😘

Frits NijhofGeplaatst op8:59 pm - feb 23, 2020

Wederom een fantastisch verhaal, met mooie plaatjes. Veel succes verder en geniet er van.
Ik ben op moment bezig met de voorbereidingen voor de Roparun – de non-stop estafetteloop Parijs Rotterdam tbv de Dr. Daniël den Hoed Kliniek, ‘k heb hem twaalf keer gelopen; de dertiende keer ga ik eens een keer op de fiets mee.

NicoletteGeplaatst op8:46 am - feb 24, 2020

Ik heb dan geen berichtjes achtergelaten, wel heb ik jullie avontuur gevolgd. Wat geweldig! En hoe heerlijk dat je kijkt waar de ‘wind’ je brengt. heel veel plezier en geluk nog.

Henk en Ria LentjesGeplaatst op1:32 pm - feb 25, 2020

Ik weet niet wat ik nog toe te voegen heb aan al deze reacties. Wel dat ik het geweldig vind hetgeen jullie doen en meemaken en bovendien dat jullie zo schrijven dat je weer uitkijkt naar het volgende verhaal. Hopelijk volgen er nog vele en hopelijk smaakt de loempia nog net zo lekker als een aantal jaren geleden. Een ding is zeker hoe die ook smaakt, jullie reis smaakt naar meer. Hartelijke groet uit Ooy Henk en Ria Lentjes

Bas SoetersGeplaatst op11:07 am - mrt 1, 2020

Jee een jaar alweer!! 2 x carnaval gehad en bij je zus aan de tafel gezeten. Dadelijk 2 x 010 gelopen(ik hoop wel op een goed verloop dit x) Wij 200 dagen gewerkt en ongeveer 25 dagen vakantie gehad. Ben benieuwd hoe het er volgend jaar om deze tijd uitziet voor jullie! Geniet meer dan je kan. Grtzzz

ericGeplaatst op1:18 pm - mrt 2, 2020

spontaniteit is een magisch iets, jullie redden het wel. Xxx Eric & Regina

Geef een reactie

Translate »