• info@pedalenenverhalen.nl

Droombaan gevonden

Droombaan gevonden

Dennis Aaij
Volg me

Latest posts by Dennis Aaij (see all)

Op 3 november 2019, ergens in Vietnam, kregen mijn gedachtes vorm. Fietsen biedt bij uitstek de gelegenheid om je gedachtes langzaam vorm te geven. Dat duurt dus even. Bij mij duurde het 10.000 kilometer, maar uiteindelijk lukte het me wel. Ik had bedacht wat ik na onze wereldreis wilde doen met de rest van mijn leven.

Het was op voorhand een van mijn reisdoelen om erachter te komen wat ik na thuiskomst wilde gaan doen want dat ik het onderwijs achter me zou laten, stond wel zo’n beetje vast. 

Ik was na 10 jaar ‘voor de klas’ wel toe aan een nieuwe uitdaging want de dagen leken al jaren steeds meer op elkaar. Het vele mopperen op de werkvloer en op de leidinggevenden bereikte een toppunt waardoor de lol ervan af begon te raken. Ik besloot het krijtje erbij neer te leggen.

Maar ja. Wat dan?

Geen eenvoudige vraag

Het valt niet mee een baan buiten het onderwijs te vinden. Zelfs niet met mijn mooie diploma’s. Daarbij komt dat je zoekt naar een baan die je écht heel leuk lijkt, zodat het toch goed voelt mocht je qua salaris een flinke stap achteruit doen (en ga daar maar vanuit).

De sector had ik vrij snel op de korrel. Ik wilde graag in de creatieve sector aan de slag. De kunsten spreken me nu eenmaal aan en creativiteit is in mijn ogen datgene wat kleur aan het leven geeft. Ik schrijf graag en drum in een goede band en dat zijn voor mij bij uitstek dingen waarvan ik veel energie krijg. 

Dus ik solliciteerde bij een poppodium. Ze zochten een coördinator van vrijwilligers. Het leek me een leuke omgeving om in te werken. Ik kreeg een uitnodiging om te komen kletsen. Na het horen van mijn ambities (ik wilde me verder ontwikkelen binnen de organisatie), mijn motivatie en laatstverdiende loon, werd de deur dicht gegooid. Het poppodium was van mening dat ze niet konden voorzien in mijn ambitieniveau en daarnaast was ik te hoog opgeleid.

Jammer.

Ik kan zo nog enkele voorbeelden geven die ongeveer op hetzelfde neer komen. 

Ambitieniveau

Nicole en ik besloten om een wereldreis met de fiets te gaan maken. Van Rijnsaterwoude naar Bali (misschien is mijn ambitieniveau inderdaad wat aan de hoge kant). Daarmee kocht ik wat tijd. Tijd om over mijn toekomst na te denken.

Ik zocht vanaf het vertrek naar het antwoord op de vraag die Nicole me stelde: Wat zou je het liefste willen doen als alles mogelijk zou zijn en geld geen rol speelt?

De makkelijke antwoorden (schrijven en drummen) deden het niet voor me. Het vooruitzicht van een flinke stap achteruit in salaris schrikt me niet af maar het vooruitzicht van nagenoeg geen inkomen was me toch te ongemakkelijk. Daar kon ik in mijn ogen niet mee thuiskomen. Maar… Ik had tijd genoeg om het antwoord met het juiste gevoel wél te vinden.

De reis kon beginnen.

En nu is het antwoord daar

En in het antwoord is ruimte gevonden voor zowel het schrijven als het drummen. Wat is het antwoord dan?

Ik ga podcasts maken. En ik ga proberen daar op termijn mijn geld mee te verdienen. Degene die ons al vanaf dag 1 volgen, weten dat aanvankelijk het plan was om van ons avontuur ook een podcast te maken. Je hebt misschien de trailer en de eerste aflevering wel geluisterd. In de praktijk bleek dit helaas te ingewikkeld om al fietsend voor elkaar te krijgen maar het bloed kruipt…

Inmiddels liggen er een aantal concrete plannen voor verschillende podcasts op de plank. Het eerste plan is zelfs in een vergevorderd stadium. Samen met Rick Ruhland, een slimme jongen uit Amsterdam (hij won de VARA-televisiequiz 2 voor 12!) werk ik aan een podcast waarin alles draait om kennis. Morgen gaan we een (long-distance) poging doen om de trailer van de podcast op te nemen. De eerste aflevering van de podcast zal 3 november verschijnen (precies een jaar na het bedenken van de podcast).

Daarnaast hoop ik vanaf januari 2021 te starten met een podcast waarin muziek een centrale plek krijgt. De plannen voor de overige podcasts laat ik voorlopig nog even op de plank liggen (een realistisch ambitieniveau).

Resumé van een droombaan

Waar het dus op neer komt. De onderwijzer in mij gaat zijn creativiteit benutten door kennis te delen via een podcast. De schrijver in mij mag zich uitleven op de scripts en artikelen die daarbij horen. De muziekliefhebber in mij mag een (podcast)podium bieden aan muzikanten.

Zie hier mijn droombaan.

Nu zullen sommige van jullie zich misschien afvragen: Dus je hebt je antwoord gevonden, komen jullie nu naar huis? 

Nou, nee.

Ik heb nog een belangrijke vraag waar ik antwoord op moet vinden, namelijk: Hoe ga ik met mijn plannen een boterham verdienen? Ik weet het nog niet. Heb jij een idee? Zo ja, dan hoor ik het graag. Ondertussen fietsen we gewoon door. Op zoek naar antwoorden en een loempia…

P.s. Een aantal van jullie hebben al opgemerkt dat ik op Facebook ben opgedoken. Dat is een direct gevolg van bovenstaande. Een podcast zal gepromoot moeten worden en dat gaat het beste via Facebook. Wil je op de hoogte blijven van mijn podcast plannen en ambities, dan weet je dus waar je me kunt vinden!

Dennis Aaij

Een drummende schrijver of een schrijvende drummer, maakt niet uit. Het ritme is leidend. P.S. Ik zoek een uitgever!

17 comments so far

Aafje en JohnGeplaatst op3:45 pm - feb 5, 2020

Zo dat is nogal wat
Klinkt wel erg leuk en spannend ……..kan jij
Heeeeel veel succes
Wij blijven volgen .
Heel veel plezier nog op de pedalen
Groet Aafje en John

TedGeplaatst op4:00 pm - feb 5, 2020

ik hoop dat je succes hebt met je ideeën,wordt weer spannend om naartoe te werken,volg je hart.❤️❤️❤️❤️

IdiGeplaatst op4:04 pm - feb 5, 2020

Wat super dat je een gericht plan hebt dat goed voelt. Veel plezier en ….succes ermee. Ik ga je zoeken op fb.

Stefan &BiancaGeplaatst op4:16 pm - feb 5, 2020

Heel veel succes met je mooie ambitie plannen!
Past helemaal bij jou Dennis.

Miriam BlokGeplaatst op4:50 pm - feb 5, 2020

Hoi Dennis, vergeet je Instagram niet ook als publicatie plek? De jeugd is daar te vinden en vind Facebook not done tegenwoordig. 😄
Nog heel veel fiets plezier!

ericGeplaatst op4:51 pm - feb 5, 2020

gaat vast goed komen, blijven trappen!

MariskaGeplaatst op7:12 pm - feb 5, 2020

Mooie plannen, misschien kan je naast zelf podcast maken advies trainingen en begeleiding in podcast geven, komt vast goed!! Succes
Groeten Mariska

Dennis AaijGeplaatst op9:30 pm - feb 5, 2020

Nee, is geregeld! Dankjewel

Dennis AaijGeplaatst op9:32 pm - feb 5, 2020

Goeie tip! Dat ga ik inderdaad doen. 👍

EvelynGeplaatst op11:34 pm - feb 5, 2020

Succes met het verdere uitwerken van je plannen! En inderdaad, ik had je al gevonden op FB wat me nogal verbaasde. Maar nu snap ik het 😀

NellaGeplaatst op11:46 pm - feb 5, 2020

Ik ben eigenlijk Wel benieuwd waar jullie nu zijn. Daar hoor ik niets over en daarom volg ik jullie.

Dennis AaijGeplaatst op12:38 am - feb 6, 2020

We zijn nu in Maleisië, Penang. Als je op het kopje route klikt en naar het onderste kaartje gaat kun je zien welke route we hebben afgelegd en waar we nu zijn. We proberen het zo up to date mogelijk te houden.

NellaGeplaatst op4:40 am - feb 6, 2020

Ok dank je wel Dennis. Wij zitten op Bali en ik kan je vast vertellen dat de saté nog steeds erg lekker is. groeten Nella

Dennis AaijGeplaatst op5:12 am - feb 6, 2020

Dat is het beste nieuws van vandaag!

NellaGeplaatst op12:34 pm - feb 6, 2020

Ok dank je Dennis.

FritsGeplaatst op6:27 pm - feb 6, 2020

Mooie plannen, Dennis! Het enige wat ik nog kan toevoegen is: ‘Make Your Dreams Come True!’
Goossens Lücken! ✊🤜👍🤞🏽

Didi en TheoGeplaatst op9:06 pm - feb 6, 2020

Mooi al die plannen en het komt zeker goed.

Geef een reactie

zes + 15 =

Translate »