• info@pedalenenverhalen.nl

Dag 1 (1 november 2017)

Dag 1 (1 november 2017)

Laatste berichten van Dennis Aaij (alles zien)

Sinds enkele maanden is muziek opnieuw een vooraanstaande rol in mijn leven gaan innemen. Mijn werk in het onderwijs nam lange tijd een groot deel van mijn energie in beslag waardoor ik, wat muziek betrof, een wat passieve consument was geworden. Daar was op zich niets mis mee. Ontspanning en muziek gaan goed samen en in die rol schikte ik me ongemerkt. Zo nu en dan bezocht ik een concert in de Ziggo Dome of de (toen nog) H.M.H. Dat was het!

In 2004, na het ontbinden van mijn band Yam, had ik mijn drumstokjes opgeborgen om er zo nu en dan nog eens gebruik van te maken als de schoolband mocht aantreden tijdens het Sinterklaasfeest of het ‘Open Podium’ dat mijn school jaarlijks organiseerde. Hoogtepuntjes met de schoolband waren er in de vorm van een goedgevuld LVC in Leiden, waar we een setje speelden dat bestond uit het betere Beatles- en CSNY werk en een eervolle vermelding op de website van het Finse 22 Pistepirkko, die onze versie van hun ‘Rat King’ hadden opgepikt van YouTube.

Nadat ik het onderwijs eerder dit jaar de rug toe keerde en er daardoor in mijn hoofd weer ruimte ontstond voor andere dingen, werd deze al snel opgevuld met muziek. Ik was op zoek naar een nieuwe energiebron en hoefde niet lang na te denken over waar ik deze vinden kon.

Toen ik eind jaren ’90 voor het eerst ging drummen in een bandje, was dat geen bewuste keuze geweest. Een studiegenoot van de lerarenopleiding in Utrecht wist dat ik kon drummen en vroeg me een keer mee naar de oefenruimte waar hij sinds kort met twee jongens een bandje was begonnen waar ze nog een drummer voor nodig hadden. Vervolgens ging het snel. Optredens, interviews, studio’s en Amerika. Allemaal binnen twee jaar tijd. Ook de jaren erna waren er veel optredens en kwam er nog een plaat. Een echt plan of een koers volgden we echter niet waardoor het simpelweg een keer ophield. Dat was dus ergens in 2004. Nu, in 2017, stond ik op het punt wél een bewuste keuze te gaan maken. Ik ging snuffelen op Dé Muzikantenbank.

Album van vandaag: Madeleine Peyroux – Half The Perfect World

Dennis Aaij

Geef een reactie

Translate »