• info@pedalenenverhalen.nl

Afstappen in de Achterhoek

Afstappen in de Achterhoek

Dennis Aaij
Volg me
Laatste berichten van Dennis Aaij (alles zien)

Buiten valt een broodnodige regenbui waar de vogeltjes, na zo’n lange droogte, maar met moeite raad mee weten. Binnen smeult een gekliefd boomstronkje in de haard. De warmte van het haardvuur maakt me slaperig tijdens het lezen van een dik boek waarvan de schrijfstijl me tegenstaat. Ik heb meer dan eens overwogen om in een ander boek te beginnen maar de dader moet nu eenmaal gevonden worden en dat gaat niet gebeuren als ik het boek wegleg, dus ik lees door. Het slachtoffer is een meisje van 15 godbetert!

We hebben het ondanks alle beperkingen goed hier in de Achterhoek. We zijn op een fijne plek waar we fietsen, wandelen, lezen, schrijven en houthakken. Nicole houdt haar conditie goed op peil door veel te hardlopen. Op mijn beurt probeer ik wat verloren kilootjes terug te vinden en dat lukt me ook vrij aardig moet ik zeggen. 

De Achterhoek ligt er mooi bij

Twee weken geleden hebben we ons laatste radio-interview bij Studio Alphen gegeven waarmee het loempia-avontuur wel zo’n beetje op z’n gat ligt. Dat geldt overigens niet voor ons. Ik ben vorige week begonnen met het bij elkaar rapen van de verhalen die ik voor het blog heb geschreven om ze te gaan bewerken tot een boek. Er zullen foto’s en anekdotes worden toegevoegd, verhalen zullen worden herschreven of verder uitgewerkt. Het boek zal daarom ook voor de trouwste volgers, die alle verhalen op het Pedalen en Verhalen-blog hebben gelezen, de moeite waard zijn. 

En daarmee begint voor ons de reis eigenlijk weer een beetje opnieuw. De verhalen en de foto’s hebben ons de afgelopen week terug naar het prille begin van de reis gebracht, waar we opnieuw met familie, vrienden en buren in de tuin aan de herenweg in Rijnsaterwoude staan; vol verwachting van alles dat komen gaat. Maar met dat verschil, dat we nu weten wat er komen gaat. De komende dagen fietsen we dus van Rijnsaterwoude naar Zevenaar en vandaar verder Duitsland in. We gaan inmiddels bekende onbekenden ontmoeten die we in ruil voor een slaapplaats vertellen over onze dromen. 

Ons is nu, hier in de Achterhoek, de tijd gegeven om af te stappen en stil te staan bij al die bijzondere plekken waar we eerder zijn doorgefietst. Zo nu en dan zal ik jullie hierover verhalen. In de tussentijd zal het boek langzaam maar zeker vorm krijgen.

De boekenboom bij Ruurlo
Dennis Aaij

Ik ben leraar geschiedenis, schrijf (fiets) reisverhalen op pedalenenverhalen.nl en maak de Lekker Uitgelegd podcast.

8 comments so far

KlaasGeplaatst op2:23 pm - mei 2, 2020

Fijn dat jullie avontuur geslaagd was ondanks de op een haar na gemiste loempia’s. Ons (jullie ex-) tentje ligt te wachten op een nieuw avontuur. Hoop dat het er over niet te lang tijd weer van komt.

Elly KaatsGeplaatst op3:07 pm - mei 2, 2020

Mooi te horen hoe het met jullie gaat.

Yvonne LutgerinkGeplaatst op3:32 pm - mei 2, 2020

Ik hou me aanbevolen voor jullie boek! Geniet van de Achterhoek!
Yvonne

Greetje OverkampGeplaatst op5:02 pm - mei 2, 2020

Leuk dat ik weer wat van jullie hoor.
Als jouw boek er komt, wil ik het zeker lezen en kijken. Ik heb zo genoten van jullie verhalen en foto’s.
Het allerbeste in de tijd die gaat komen.
GROETJES , Greetje O.

WilchardGeplaatst op7:52 am - mei 3, 2020

Succes met het boek!!!

Didi en TheoGeplaatst op10:10 pm - mei 3, 2020

Hallo lieve mensen. Fijn om weer wat te horen van jullie. Leuk om het boek straks te lezen. Voelt heel vertrouwd aan. Het was leuk om jullie welbekende maar nooit geziene fiets vriendin op het laatste moment op Schiphol te ontmoeten. Jullie heel veel succes gewenst.

OlgaGeplaatst op7:17 am - mei 5, 2020

Fijn dat jullie je vermaken. Een doel voor ogen houdt je gezond, ik teken al vast in!

IanGeplaatst op1:01 am - mei 6, 2020

Hi guys. I’m glad to hear you are writing a book. In English, perhaps?

Geef een reactie

twaalf + 1 =

Translate »