• info@pedalenenverhalen.nl

Jong geleerd…

Jong geleerd…

Volg me

Dennis Aaij

Een drummende schrijver of een schrijvende drummer, maakt niet uit. Het ritme is leidend.


P.S. Ik zoek een uitgever!
Dennis Aaij
Volg me

Latest posts by Dennis Aaij (see all)

Gisteren was het een heerlijke dag. Niet te koud, niet te warm. Zonnetje en wolken wisselden elkaar af. Een goed deel van de dag zaten Niekie en ik op onze campingstoeltjes voor de tent. Te lezen.

We hebben een prachtig plekje onderaan een steil campingweggetje. Zo nu en dan kijken we van onze boeken op als er een auto of camper passeert.

Ook nu komt er iets vanaf de berg onze kant op. Rustig kijken we over onze boeken naar de struik waarachter ieder moment iets tevoorschijn kan komen. Druk in zichzelf babbelend zien we een klein ventje op de fiets de berg afdalen. Op zijn hoofd een te grote groene fietshelm die licht naar achteren helt. Hij passeert ons op enkele meters en we kunnen nu horen dat hij zichzelf moed in spreekt en complimenteert met de vlotte afdaling van zo even.

Ik besluit het mannetje ook een hart onder de riem te steken en zeg: “Great job kid!”. De jongen stapt van z’n fiets af, draait ‘m om en zegt dat ie nu de berg op gaat rijden. Na een meter of twee houdt hij in en stopt. Vlak voor onze neuzen. Hij kijkt schuin onder zijn fietshelm de verte in en zegt peinzend: “I think I learned how to ride my bicycle, I don’t know, maybe six years ago”. Bewonderend beantwoord ik de kleine man met: “Oh, and th√°t shows!”.

De jongen begint aanstalten te maken om verder om hoog te peddelen als ik ‘m de vraag stel die zowel op Niekies lippen als op de mijne rust. “How old are you anyway?”

“I am five years old”, roept het mannetje ons toe als hij achter de struik verdwijnt.

Dennis Aaij

Een drummende schrijver of een schrijvende drummer, maakt niet uit. Het ritme is leidend. P.S. Ik zoek een uitgever!

4 comments so far

GertPosted on6:43 pm - sep 1, 2018

Jong geleerd, oud gedaan. Leuk dat het nu makkelijker gaat dan in de eerste dagen. Waar training al niet goed voor is! Zet hem op jongelui, ransel de pedalen, ontdek en verover het land, of is dit nu iets te veel ‘VOC-mentaliteit’? ūüôā

Dennis AaijPosted on6:49 pm - sep 1, 2018

Nee, helemaal de juiste mentaliteit! VOC You! Of is dat weer iets te plat?ūü§Ē

GertPosted on7:01 pm - sep 1, 2018

not at all! bovendien een prachtig alternatief voor ‘fuck you’! VOC you, uilskuiken! het uitspreken van ‘VOC you’ duurt ook wat langer dan het hartgrondige ‘fuck you’ en geeft daarmee ook nog enige tijd voor bezinning op het vervolg van de verwensing…

Leave a Reply

Translate ¬Ľ